Menu Sluiten

Wie zijn wij

De VZW Turn en Dans Everberg is sedert lang een vaste waarde in Everberg, gestart op 24 augustus 1970 als feitelijke vereniging onder de naam Turnkring Everberg en sinds 2001 omgevormd naar vzw Turn en Dans Everberg.

Ons 50-jarig bestaan is dus een feit en we bekronen dit met de titel van “Koninklijke” vereniging.

Wij bieden een ruim aanbod aan recreatief turnen voor jong en oud(er) opgedeeld per leeftijd, met aparte leeftijdsgroepen voor kleuters, de kinderen van de lagere school en toestelturnen voor de +12-jarigen. De kinderen vanaf het 2e leerjaar die graag extra uitgedaagd worden, kunnen een 2e les techniek volgen (na aanduiding).

Er staan ook danslessen voor de jeugd op het programma vanaf het eerste leerjaar, ingedeeld volgens leeftijd: Freestyle voor de kinderen van het 1ste tem 3de leerjaar, streetdance voor 4de tem. 6de leerjaar, en een aparte groep HipHop Fusion vanaf het middelbaar.

Voor de volwassenen zijn er groepslessen voorzien toegespitst op conditie en spiertraining (gymritmix en figuurtraining), dansante combinaties (dance fitness), relaxatietraining en een speciaal programma voor 65-plussers.

Nieuw: relaxatietraining!

Buiten onze normale aanbod van gymnastiek en dans bieden we ook relaxatietraining aan. 

Realaxatietraining is de les starten met een fysieke en dansante opwarming om daarna via stretchtechnieken en ademhalings- en ontspanningsoefeningen volledig tot rust te komen in lichaam en geest.