Menu Sluiten

Wie zijn wij

De VZW Turn en Dans Everberg is sedert lang een vaste waarde in Everberg, gestart op 24 augustus 1970 als feitelijke vereniging onder de naam Turnkring Everberg en sinds 2001 omgevormd naar vzw Turn en Dans Everberg.

Ons 50-jarig bestaan is dus een feit en we bekronen dit met de titel van “Koninklijke” vereniging.

Wij bieden een ruim aanbod aan recreatief turnen voor jong en oud(er) opgedeeld per leeftijd, met aparte leeftijdsgroepen voor kleuters, de kinderen van de lagere school en toestelturnen voor de +12-jarigen. Voor kinderen en jongeren die graag extra uitgedaagd worden, is er bijkomend een techniekles op zondag.

Er staan ook danslessen voor de jeugd op het programma vanaf het eerste leerjaar, ingedeeld volgens leeftijd: Freestyle voor de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar en 2 groepen streetdance voor 3de tem. 6de leerjaar, en een aparte groep streetdance voor het middelbaar.

Voor de volwassenen zijn er groepslessen voorzien toegespitst op conditie en spiertraining (gymritmix en figuurtraining), dansante combinaties (dance fitness) alsook een speciaal programma voor 55-plussers en toestelturnen.

Nieuw vanaf september 2020:

YOGA

Buiten onze normale aanbod van gymnastiek en dans bieden we ook lessen yoga aan. Er bestaan veel verschillende yogavarianten maar we starten met de Hatha-yoga vorm. Dit is een tak uit de yoga die bestaat uit oefeningen om beheersing te verkrijgen over geest en lichaam.
Het is een fysieke yogavariant die vooral uit lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranyama’s) bestaat. Het zijn bij de start statische asana’s.
Eens we deze beheersen kunnen we overgaan naar een iets dynamischere variant, Vinyasa (flow) yoga.

HIPHOP FUSION

Voor 16+ organiseren we HipHop Fusion, een uitgebreide dansstijl die de focus legt op de basis HipHop lessen in combinatie met meedere stijlen. De choreografie gaat heel gevarieerd zijn zodat je altijd iets nieuw leert, maar muzikaliteit en plezier blijft zeker centraal in deze nieuwe lessenreeks.